weer naar school

bron foto: Erin Hensley

 

 

De scholen zijn begonnen; pittige, spannende tijden voor de kinderen en de ouders! Nieuwe juf of meester, misschien zelfs een hele nieuwe klas. Terug in het ritme en een hoop te leren weer. Of kinderen nou staan te popelen of te stribbelen, het is fijn voor ze om al het nieuwe een plaatsje te geven in hun hoofd. Het is goed om vooruit te kijken en doelen te stellen. Dat geeft richting aan het werken. En jij kunt ze daar als ouders of als leerkracht bij helpen met deze weekkwebbel.

 

Op school leer je veel. Het grappige is dat je in je vakantie stiekem ook heel veel leert. Wat heb jij geleerd in de vakantie? Wat daarvan zou je in je hoofd mee kunnen nemen naar school? Hoe ga je dat doen en hoe ga je dat gebruiken? Nu je in je nieuwe klas zit, kun je gaan vergelijken. Vertel eens, wat vond je in je oude klas leuker? En wat vind je juist leuker in je nieuwe klas? Wat ga je dit jaar anders doen dan vorig jaar? Wat heb je daaraan? Hoe ga je dat doen? Waaraan kun je merken dan je nu echt een (…) egroeper bent? Denk je dat anderen dat ook merken? Wat wil je dit jaar allemaal leren?

 

Een weekkwebbel; luchtig kletsen met een beetje diepgang over waar je van baalt, wat je hebt meegemaakt, waar je van droomt of wat je bezighoudt. Meer weekkwebbels kun je vinden als je op het label ‘weekkwebbel’ bovenaan de pagina klikt.