Hoe maak je van elke schooldag hartjesdag? ❤️

Zo’n 14 jaar geleden denk ik. Ik was juf van groep 6,7,8 en ‘mijn’ groep-8-meisjes wilden de klas versieren met Valentijnsdag.

Zelf vond ik het commerciële onzin. Maar ik ❤️ het initiatief, bovendien deden ze het na schooltijd en moest ik dus snel klas uit 😉Nou vooruit, ik ging wel.

De volgende dag kwam ik dus in een rood-roze-hartjes-klas. Vol zelfgemaakte slingers, ballonnen en lieve briefjes voor alle klasgenoten. Toen realiseerde ik het me:

Kinderen verlangen zo keihard naar een liefdevolle omgeving. Tegelijkertijd hebben ze zo weinig om te geven. Zo weinig om te tonen, bekrachtigen dat ze iemand lief vinden. Laat ze geven! Geef ze iets om te geven.

Dus ja, misschien vond ik die Valentijnsdag wel commerciële onzin. Maar voor hen was dit precies de dag, de aanleiding om hun aandeel te nemen voor die liefdevolle omgeving.

Dat was het schooljaar waarin ik besloot dat we niet alleen van die ene dag afhankelijk hoeft te zijn om hen daar dat aandeel in te kunnen geven. Om veel meer aanleiding te creëren voor lieve woorden.

Ik weet het niet meer heel zeker, maar ik geloof dat precies dit moment met ‘mijn’ groep-8-meisjes de fundering is van de glunderketting.

Grijp deze dag aan om je klas lieve woorden tegen elkaar te laten zeggen. En regel de starterskit van de glunderketting als Valentijnscadeau voor je klas. Zo is het voortaan elke dag hartjesdag.

Meer erover via https://www.glundercompany.nl/glunderketting/