coaching

‘Wat gaat er toch in zijn koppie om?’

‘Hoe kan ik haar bereiken?’

‘Ik weet echt niet meer hoe ik mijn kind kan helpen!’

Wat is het toch moeilijk om je kind te zien worstelen! Ik kan je kind helpen om op eigen kracht tot een oplossing te komen. Zodat hij niet alleen nu, maar ook in de toekomst weet hoe hij moeilijke dingen aan kan pakken.

Ik wil graag dat kinderen die bij mij de deur uitlopen trots en zelfverzekerd de wereld in stappen. Je kunt bij mij terecht als je kind niet lekker in zijn vel zit, bijvoorbeeld bij faalangst, boosheid, slaapproblemen of druk gedrag. Ik coach je kind, jou als ouder, of allebei. Je kunt op coachconsult komen, maar ik geef ook trainingen aan kleine groepjes kinderen of volwassenen.

Ik werk met Groei-en-Glundersessies of in hele trajecten. Bij een Groei-en Glundersessie vuur ik al mijn vragen op je af en zoeken we samen binnen no-time concrete oplossingen waar jij meteen mee verder kunt. Bij een traject nemen we veel meer tijd, coach ik jou en/of je kind uitgebreid en loods ik jullie stap voor stap naar de perfect-bij-jullie-passende-oplossingen.

Of zoals een ouder in de praktijk zei: ‘Ik zou iedere moeder of vader aanraden om ondersteuning te vragen als je ergens in vastloopt. Dit is zo belangrijk voor je kind en ook voor de relatie met je kind. Daar heeft Matty veel oog voor en dat is erg prettig.’

Weten voor wie coaching geschikt is, wat ik als coach doe of wat mijn tarieven zijn? Klik op de linkjes, dan leg ik het je graag uit.

Bij de ouders functioneer ik vooral als opvoedcoach. Zonder oordeel help ik  je of jullie zoeken naar de precieze knelpunten en naar de oplossingen daarvoor. Dat kan hem zitten in je stemgebruik, je eigen projectie, dat wat je kind jou spiegelt, standvastigheid, manier van liefde tonen, hoe je communiceert met je kind en/of je partner of in heel andere dingen. Hoe dan ook; we krijgen het wel boven water en zoeken samen naar haalbare alternatieven die bij jou/jullie passen. Daardoor kun je thuis meteen verder met wat we ontdekt hebben en zul je snel zien dat  kleine veranderingen veel moois teweegbrengen.

Tijdens de coachingconsulten met kinderen maak ik vooral gebruik van gesprekstekeningen, Schatgravers, kapla, tekenen en knutselen. Maar ik werk ook met de Matrixmethode, spelen met (lego)poppetjes, speksteen, ademhalingsoefeningen, visualisaties, metaforen en ‘gewone’ gesprekjes. Het allerbelangrijkst is dat ik op een speelse en laagdrempelige manier contact maak en kinderen de regie geef.  Hierdoor krijgen kinderen zelf inzicht in hun eigen manier van denken, voelen en doen. Het zelfbewustzijn en zelfinzicht groeit, daarmee staat een kind meteen al stukken steviger op de wereld.

Als ik alleen met het kind werk, laat ik het  kind na ieder consult aan de ouder(s) samen met mij kort uitleggen wat we gedaan hebben, zodat de ouders altijd betrokken blijven.

Meer weten over wat ik als kinder- of opvoedcoach voor jullie kan betekenen? Bel me! Tel 06-12619653

Of mail naar: matty@glundercompany.nl