stok achter de deur

Met de Stok-achter-de-Deur verplicht je jezelf om ook echt elke opdracht te doen. Daarmee haal je de perfectionist even uit jezelf stuur je de eventuele beren op de weg rechtstomkeert. Dat heeft vele cursusten voor jou al geholpen om gewoon lekker aan de slag te gaan en genoegen te nemen met de al-okéë-versie-van-zichzelf.

Maar…doe je ‘t niet op tijd, dan doe je automatisch niet meer mee met de cursus (je krijgt natuurlijk wel even een waarschuwing en je mag 1 joker inzetten.) Ik kijk daar echt goed naar: het gaat deels automatisch maar ik check het vooral handmatig. Het kost mij meer tijd om te checken, maar mijn missie is om jou jezelf te laten helpen. En ik weet dat dat bij de meesten nou eenmaal beter gaat als ze wel ‘moeten’. Daarom stop ik er graag die energie in. Een hoop gedoe dus, maarja, alles voor betrokkenheid!

Dus, even op een rijtje:

  • Je doet alle opdrachten op tijd.
  • Je mag per mail en voordat de opdrachttijd verstreken is 1 joker
  • Als je geen joker meer hebt, maar wel weet dat je het niet gaat halen, kun je voor het verstrijken van de opdrachttijd de stok weghalen.
  • Als ik na het verstrijken van de opdrachttijd jouw opdracht niet kan zien (zonder dat je op tijd een joker hebt ingezet)  stuur ik je een mail met de vraag of ik misschien iets over het hoofd gezien heb. Dit is geen tweede kans,dit is alleen omdat ik soms verkeerd kijk en het niet eerlijk is als je er dan uit zou liggen.
  • Als voor mij duidelijk is dat je echt de opdracht niet op tijd hebt gemaakt en je joker is op of niet op tijd ingezet, haal ik je uit de cursus. Niet doen=eruit, zonder geld terug.Hoe goed je reden ook is. Hoe ziek je ook was. Hoe ver je al gekomen was. Het maakt niet uit. Helaas.

Met de Stok-achter-de-Deur neem je dus wel een klein risico. Al weet ik uit eerdere cursussen dat het prima haalbaar is en juist motiveert om gewoon te doen. En dan heb je ook nog een joker en, mits je op tijd bent, alle kans om die stok gewoon weg te halen.