Glunderjournal

Grip op glundermomenten met de Glunderjournal

‘Ik moet zoveel doen op een dag. Hoe zorg ik nou dat ik er écht voor mijn klas ben?’

‘Hoe sta ik ontspannen voor de klas, als er tegelijkertijd 28 kinderen aan me trekken?’

‘Ik word zo opgeslokt door alles, dat ik de mooie dingen niet meer opmerk…’

Als leerkracht heb je heel wat ballen om hoog te houden. Je wilt het allerbeste voor jouw klas en aan de andere kant ligt nog een hele berg werk op je te wachten. Je wilt rust en balans, maar je hebt geen idee waar je kunt beginnen…

Glunderjournal

Met 18 jaar ervaring als leerkracht weet ik hoe lastig het kan zijn om die ballen in de lucht te houden. Daarom ontwikkelde ik de Glunderjournal! Deze helpt jou om overzicht te creëren en te houden. Het is een mooi vormgegeven weekplanner waarmee je kunt stilstaan bij wat voor jou écht belangrijk is. Al doende leer je om op een leuke, laagdrempelige manier om in het nu te blijven. Het is een liefdevolle reminder voor jezelf om stil te staan en een feestje om in te vullen!

Hoe werkt de Glunderjournal?

Aan het begin van jouw week vul je de vakjes in. Wat wil je deze week doen? Welke pittige klussen ga je van jouw lijstje afvinken? Welke gewone taken staan er op het programma? En als laatste: wat ga jij voor jezelf doen. Huh? Iets voor jezelf doen als leerkracht? Dan kan toch niet! Jawel! Want alles wat jij doet, waar jij blij van wordt, dat doe je voor jezelf.
Het kan van alles zijn: een kop thee drinken met die fijne collega. Een spelletje doen met de klas, wat zorgt voor een heleboel blije kinderen. Een mooi verhaal voorlezen aan jouw klas. Zolang het jou maar laat glunderen.

Je kiest ook wie jouw Angels zijn: wie gaat jou deze week helpen? Een collega, waarmee je een uitdaging in jouw klas bespreekt? Of een van de kinderen, bij het voorbereiden van een les?

Ieder schooldag loop je na school jouw Glunderjournal door en vul je hem in voor de afgelopen dag. Je staat letterlijk even stil bij wat deze dag je bracht. Wat wil je morgen anders doen? Wat blijf je hetzelfde doen?

Wil je het liever niet alleen doen? Dan kun je jezelf aanmelden voor de online cursus. Samen met andere leerkrachten ga je in een besloten online omgeving aan de slag met jouw eigen Glunderjournal. Je deelt tips en ervaringen en inspireert elkaar!

Wat maakt de Glunderjournal zo waardevol voor leerkrachten?

Door regelmatig even stil te staan, houd je overzicht.

Je wordt minder snel meegenomen door ‘urgente’ zaken die veel tijd kosten. En die later niet eens zo urgent blijken te zijn.

Je houdt de regie over jouw eigen agenda en doelen, waardoor je de werkdruk beperkt.

Je leert wat jij belangrijk vindt en hoe je daarop kunt focussen

Je beperkt jouw belasting, omdat je zelf de druk bepaalt

Je creëert ruimte voor jezelf

Ben je enthousiast over de Glunderjournal en denk je dat jij en jouw collega’s hier ontzettend veel aan hebben? Deel dan deze voordelen ook eens met jouw directie:

Met de Glunderjournal….

geef je aandacht aan jouw leerkrachten

help je om uitval te voorkomen

beperk je de belasting van jouw leerkrachten

creëer je ruimte voor rust en creativiteit

Mooi én handig

De Glunderjournal is een feestje om naar te kijken én om in te vullen. Ik heb bewust gekozen voor een vrolijke en kleurrijke layout. Dit geeft positieve energie en je krijgt vanzelf zin om alles in te vullen.

Dit wil ik ook!

Denk jij nu: Ik wil dit! Bestel dan hier jouw eigen Glunderjournal!