glunderketting

laat mooie woorden rondgaan van nek tot nek

Wil jij positieve houvast in je klas of praktijk? Wil je dat je kinderen de verbinding aangaan met zichzelf en de omgeving? Maar dan wel vanuit de kinderen, zonder dat jij het steeds aan hoeft te sturen?

Dan heb ik zoiets moois voor jou.

Je bent leerkracht of coach. Je wilt liefdevolle aandacht voor elk kind. Rust. Mooie gesprekken. Je bent actief op zoek naar richting en inspiratie, maar niet te voorgekauwd alsjeblieft. Je geeft graag je eigen invulling. Je bent je bewust van het feit dat je als leerkracht met zoveel meer bezig kunt zijn dan alleen cognitieve ontwikkeling. Het ontwikkelen van identiteit, kinderen laten ondervinden waar ze goed in zijn, aandacht voor elkaar, erkenning krijgen.

Omdat ikzelf in mijn 18 jaar als Montessori leerkracht behoefte had aan eenvoudige, mooie en krachtige manieren om mijn leerlingen en mezelf te laten en leren glunderen, ontwikkelde  ik deze glunderketting. Jarenlang lang was hij goed voor heel wat mooie momenten, trotse glimlachen en prachtige uitspraken. Een katalysator van het groepsproces in mijn klas. Superfijn, maar zonde om het alleen bij deze klas te houden. Dit moois moet de wereld in!

‘ Eigenlijk vond ik de ketting een beetje gek, maar ik krijg elke keer een glimlach als iemand hem aan mij geeft.’ K (11)

‘ Een jongetje dat echt moeite had met zich uiten kon wel naar een ander kind toelopen en zeggen: ‘ Dat heb jij heel mooi gebouwd’. En dan hing hij de glunderketting om. Die symboolhandeling van de ketting omhangen, helpt.’ -juf Esther

Jij kunt deze glunderketting nu ook met je klas maken. Perfect om er vanaf het eerste moment tot het einde van het schooljaar mee te werken. Bij je glunderketting-bestelling ontvang je een compleet DIY starterskit met wol en zeep om de kralen te rollen. Iedere leerling  zijn eigen zachte glunderkraal, in zelfgekozen kleuren. Je rijgt de kralen aan elkaar met de stevige draad, een goede naald en als finishing touch de rode glunderdude. De kralen van de klas verbonden in de glunderketting. Wat een prachtige symboliek is dat hè! Bij je bestelling van de glunderketting ontvang je een korte starterscursus waarin ik je uitleg hoe je de glunderkralen rolt en hoe je een lekkere start maakt met de glunderketting in je klas.

De glunderketting wordt in de ochtend door de leerkracht, vergezeld van een compliment, om de nek van een leerling gehangen. De leerling kan er lekker even mee pronken en geeft hem zelf op een zelfgekozen moment aan een zelfgekozen klasgenoot door. Ook weer voorzien van compliment. Zo reist de glunderketting samen met de complimenten van nek naar nek en onstaat een heuse glundervibe in jouw klas. Je hoeft als leerkracht enkel maar te genieten van al dat moois dat onder jouw ogen en oren ontstaat en ontwikkelt. Het gaat bijna vanzelf.

De glunderketting versterkt het groepsgevoel en brengt een positieve sfeer in de groep. Het versterkt de autonomie van de kinderen. De glunderketting zorgt voor een rode draad van sociale ontwikkeling door het jaar heen. Elke dag, met de minste moeite, mooie en belangrijke zaken van het leven. Echt contact.

‘Het maakt de kinderen en je als leerkracht bewust om te letten op subtiele momenten die aandacht mogen krijgen’ – juf Marjon

‘Ze gaan vanzelf rechtop zitten als ze de ketting om hebben.’ – juf Vicky

‘De ketting is echt iets van de hele groep. Aan het eind van het schooljaar gaven mijn duo-collega en ik hem mee naar de nieuwe leerkracht.’ – juf Brendy

in het DIY glunderketting-starterskit zit:

12 kleuren wol van merinoschapen (a.k.a. glunderwol) die lekker aanvoelt in de nek
biologische geraspte, zachte zeep
superscherpe naald
stevig draad
1 exclusieve Glunderdude-kraal

Bij je bestelling ontvang je een korte introductie-cursus waarin ik je uitleg hoe je de glunderkralen rolt en hoe je een lekkere start maakt met de glunderketting in je klas en je bent welkom bij onze facebookcommunity van glunderketting-leerkrachten.