glundervragen voor de eerste schoolweken

‘Hoe was het vandaag in je klas?’ Ik trapte er gisteren zelf weer in hoor… #guilty. ‘Goeoeoeoed!’ klonk het in kleineriken-koor. Yeah right, nul connectie dus.

’s Avonds nam ik de revanche en stelde ik bij het naar bed gaan de vraag rechtsonder op de inspiratieposter. En BAM, veel connectie. Echte antwoorden, die me wat vertelden. Die hun gedachten ordenden. Mij lieten weten hoe het er daar van binnen uitzag. 

Daar wilde ik meer van. Ik rende zowat naar beneden, pakte mijn stiften en begon meteen deze inspiratieposter te tekenen. En vanmorgen, rond 12 uur, legde ik er de laatste hand aan. 

Lekkere positieve houvast voor connectie deze eerste schoolweken! Met slimme, positieve vragen om te stellen. Om te ontdekken wat er zich in die koppies afspeelt, nu. Voor thuis, voor in de klas, voor in de kindercoachprakrijk. 

Print hem hier uit en stel de vragen. Eén voor één, rustaaagh aan, zodat ze de tijd hebben om echt antwoord te geven. En jij de tijd hebt om te luisteren. 

Voor connectie met de hele groep of klas kijk je hier bij de uitleg dynamisch werkvorm ‘ga staan als’ met nog meer vragen voor in de eerste schoolweken. En wil je investeren in echte, houvast (letterlijk) check dan de glunderketting. Dé tool voor positiviteit en connectie in je klas, waar je elke dag van het schooljaar mee vooruit kunt.