ochtendverstilling

ochtendverpozing ekkomiIn de verte hoorde ik een sirene. En nog verder weg, of was het dichterbij?, hoorde ik het verkeer razen over de randweg. Ik hoorde eenden, koolmeesjes en eksters. En het allerdichtstebij de fijnste stemmen van de hele wereld, die van mijn liefjes.

Ik zag de bloesemboom van de achterburen, rook de dauw op het gras. Ik nam een slok van mijn water. Oké, een beetje fris was het wel. Maar dat is ook niet zo gek, het was nog geen april en 8 uur in de ochtend. En ik zat buiten in mijn pyjama.

Het begon allemaal op een zaterdagavond begin maart. Toen ik in een opwelling bedacht dat ik de online training die ik wilde gaan geven, best in kon luiden met een gratis 10-daagse. Diezelfde avond nog stroomden de eerste aanmeldingen binnen.

De cursus maakte niet alleen de deelnemers, maar ook mij blij, bewust en enthousiast. Want hoe tof is het om met dat wat jij op het ene moment bedenkt, het volgend moment bij meer dan honderd mensen in het hart te raken?

ochtendverpozing flowkalenderToen de cursus een paar dagen bezig was, viel mijn oog op de flowkalender die bij ons aan de muur hangt. Met de tip om de dag buiten te beginnen. Voordat je de ochtendhectiek in gaat. Oeh, dat klonk goed! Maar ook twijfelde ik even, want als ik deze zou delen, moest ik het zelf als ‘juf’ op zijn minst gaan proberen. Zou ik..?

Dus ja, sinds een paar weken sluip ik in de ochtend even naar buiten, loop een rondje door de tuin, sta stil of ga even zitten. En ik ben er. Op dat moment. Een kleine investering, met een groots gevoel. Heerlijk is het, even de rest van de wereld buiten te sluiten in mijn eigen bubbeltje. Even rustig mijn voeten stevig in de dag te zetten. Om de rest van de dag in diezelfde stevigheid en met diezelfde rust door te gaan.

‘sinds een paar weken sluip ik in de ochtend even naar buiten, loop een rondje door de tuin’ 

En zo vond ik in de ochtendverstilling weer een nieuwe one-size-fits-all-oplossing. Want je hoeft geen moeder te zijn om je dag zo te beginnen. Ook voor hardwerkende zakenmannen, creatieve schrijvers of drukbezette oma’s is het weldadig. Ik weet het zeker.

Het kan gewoon op jouw manier, de moeders in mijn cursus hebben er stuk voor stuk een eigen invulling aan gegeven: alleen op weekend-dagen, voor het open raam aan de keukentafel of al joggend. Probeer het gewoon even, al is het maar één keer! Helemaal leuk als je’t met ons deelt. Op instagam, twitter of facebook met de hashtag #ochtendverstilling. Zodat we elkaar kunnen inspireren.