PIAZZA per papà e mama con caffè

opvoedcafe ekkomi kindercoachiCafé Helene, gevestigd op de bovenverdieping van boekhandel Quist, houdt in samenwerking met Ekkomi kinder- en opvoedcoaching de tweede woensdagochtend van elke maand een opvoedcafé. Dit is dé plek om advies te vragen en te geven omtrent opvoeding, maar ook om ervaringen te delen met andere ouders, want opvoeden hoef je niet alleen te doen! Om de ochtenden voor iedereen toegankelijk te maken, is de entree bovendien altijd gratis.

Behoefte
In deze tijd van Facebookgroepen, internetfora en allerhande blogs is het wel duidelijk dat ouders behoefte hebben aan herkenning, verwondering en uitwisseling. Gelukkig is er ook steeds meer behoefte aan echt contact in real-life. Gewoon gezellig met een lekker kopje koffie erbij en voor de liefhebber nog wat lekkers. PIAZZA per papà e mama con caffè brengt dit samen.

Razen en tieren
De ochtenden worden geleid door Matty van de Rijzen. Zij is kinder- en opvoedcoach en ervaren in het werken met groepen. Matty zorgt voor een interactieve ochtend met prikkelende stellingen, alledaagse opvoedkwesties, achtergrondinformatie en inspiratie. Bovendien geeft ze ook ruimte om te razen, tieren, en verwonderen, zodat je fris en opgeladen weer verder kunt. De interactie maakt dat ouders elkaar inspireren nog meer van het opvoeden te genieten. Het zorgt voor herkenning en veiligheid waardoor iedereen zich in kan leven, dat geeft vertrouwen!

Veel gelachen
In de cursussen en trainingen die Matty aan ouders geeft, merkt ze vooral dat er veel gelachen wordt Het is dan ook gewoon erg prettig om te merken dat je er niet alleen voor staat en dat je in hetzelfde schuitje zit of om te merken dat anderen vaak genoeg ook aanrommelen en zoeken. De ervaring leert; al lijkt het aan de buitenkant nog zo perfect, de perfecte ouder bestaat niet! Dus laten we elkaar vooral helpen gewoon echte, liefdevolle en betrokken ouders te zijn.

Laagdrempelig
De ochtenden zijn laagdrempelig, zonder verplichtingen te bezoeken én de toegang is gratis. Om de opkomst enigszins te kunnen schatten is aanmelden overigens wel gewenst, niet noodzakelijk.  Tijdens de ochtenden zijn vragen over specifieke opvoedkwesties ook welkom om met het publiek te delen. Door deze van tevoren via de mail of telefonisch te stellen aan Matty kan dit desgewenst anoniem. De eerste PIAZZA per papà e mama con caffè is op 9 april. De ochtend start om half tien en duurt tot elf uur. Dus breng de kinderen naar school en drink een kopje koffie mee! Want om tot echte gesprekken te komen, is het natuurlijk van belang dat de kinderen er niet bij zijn.  Meer weten? Kijk dan even hier . Aanmelden? Kijk op www.glundercompany.nl, mail matty@glundercompany.nl of bel 06-12619653