wie ben ik


Ik ben Matty van de Rijzen. Verliefd op mijn leven, mijn liefjes en mijn werk. Ik ben eigenaar van Glundercompany (2010), moeder (2011 en 2013), spelauteur van Schatgravers en KompasVinder bij Matty en Greetje, maar ook was ik 18 jaar Montessori-leerkracht.

Ik was leerkracht met alles wat ik in me had. Nooit dacht ik te zullen stoppen met het juf-zijn. Echt. No way. Te betekenisvol, te fijn, te veel glunders op een dag. Die zou ik toch nooit willen missen..!

Omdat ikzelf als behoefte had aan eenvoudige, mooie en krachtige manieren om mijn leerlingen en mezelf te laten en leren glunderen, ontwikkelde ik glundertools voor in de klas.

Na veel gewik en geweeg realiseerde ik me, dat als ik écht die glunders bij wilde dragen aan het onderwijs, ikzelf die stap moest zetten: bijna huilend (en daar weer om lachend) vertelde ik het mijn schoolleiding in april 2018. Maakte natuuuurlijk het schooljaar af en daar ging ik. Samen met mijn glundertools.

Ik hou van het ondernemen. Van de afwisseling in mijn werk en de creativiteit die ik in kan zetten.

Voor het coachen van kinderen heb ik een erkende opleiding gevolgd bij BGL en maak ik vooral gebruik van mijn inlevingsvermoge, kennis van de belevingswereld en zachte doortastendheid.

Als je meer van me wil weten, kijk dan op mijn blog, één van mij social media-kanalen (klik daarvoor op de icoontjes) of schrijf je in  voor de GlunderTips.